Wymiana linki ręcznego ( bębny)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

Zorr, zawsze z zimie, jak myję auto, to wsadzam pod podwozie lancę myjki i płuczę podwozie.
    Zamieszczone przez Zorr
    Big, chodziło mi o to czy środki chemiczne do czyszczenia podwozia
    Jeśli o to chodzi, to ja po prostu myję je strumieniem wody pod ciśnieniem. Tyle, że robię to dość długo i dokładnie. Z żadnej chemii nie korzystam, bo i chyba takowej przeznaczonej specjalnie do podwozia nie ma.
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy mam pytanie dotyczące wymiany linki ręcznego w O1 ( bębny) Po wymianie szczęk mam problem z chwytaniem jednego koła. Okazało się, że jest uszkodzona jedna z linek w związku z tym :

1) Przy wymianie jak wchodzi linka do bębna? - od środka bębna czy od zewnątrz. U mnie stara linka z obu stron przy obudowie jest zakończona metalem który nie jest kontrowany naktrętką, z niego wychodzi sprężynka na lince. Pytanie jak wyjąć linkę z bębna po rozpięciu ze szczęki.

2) Czy można wymienić jedną linkę, czy będzie problem z regulacją ? z tego co wiem to jest tylko jedna regulacja dla obu linek w tunelu koło popielniczki. Czy nowa linka będzie współpracować ze starą (kilkuletnią)
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Proponuję wymienić obie mniej problemów z regulacją i prawie za jedną robotą przynajmniej przy dzwigni :szeroki_usmiech

wymiana jak u nas
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• robekcool
        RS
        • 2009
        • 2041
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

phrix, nie kombinuj , wymień obie.
        za szczęki wyjmiesz bez problemu - po zdjęciu bębna zsuń obie szczęki z ustalenia dolnego, zdejmij dolna sprężynę naciągu , odepnij kołek ustalający położenie szczęki tylnej ( będzie łatwiej wyjąć i zamontować linkę), do montażu użyj kombinerek i szczypiec płaskich bocznych ( małych do cięcia). działaj :wink:
        www.k-mot.pl
        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
        Autoholowanie.
        Robert Kulma

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dzięki Panowie już wszystko jasne :wink:
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...